Superior Pro pakket

Superior Pro Pakket (6x4cl)

104,95

Available:Slechts 1 resterend op voorraad
  • 6 Single Malt Samples.
  • Elk sample is 4cl (2 glazen)
  • Ervaring : Avonturier / Expert
  • Kwaliteitsindicatie: €175/whisky
  • Specifieke info per whisky
  • Een selectie van uitzonderlijke whisky’s
  • Het ultieme genot

 

Inhoud van het pakket :

Bunnahabhain 26 (Wemyss)

Imperial 23 (Single Malts of Scotland)

Chichibu The Peated 2018

Blair Athol 28 (Signatory)

Invergordon 1972 (DD)

Paul John Single Cask

 

Klik op de desbetreffende whisky voor meer info

of scroll naar beneden voor meer info over dit pakket

Slechts 1 resterend op voorraad

Share this product

Beschrijving

Uitzonderlijke whisky

Ben je op zoek naar uitzonderlijke whisky?

Dan bied deze whisky tasting set alles wat je nog hebt.

Daar kan je van op aan!

6 verschillende whisky’s die uitblinken in originaliteit, zeldzaamheid én kwaliteit.

 

Laat deze kans niet liggen

U krijgt nu de kans om enkele van deze speciale whisky’s aan de lippen te zetten.

Wat dacht u van een absolute topwhisky uit Japan?

Of een 46-jarige (!) single grain van het Belgische Daily Drams?

 

Dubbel genieten

6 Single Malt Samples van uitzonderlijke kwaliteit.

Elke whisky sample heeft zoals steeds, een inhoud van 4cl.

Dat wil zeggen van elk flesje dubbel genieten, of je kan het delen met een vriend, of je geliefde

Fantastisch, toch?

 

Te proeven in het Superior Pro pakket:

Nog meer info? Klik op de afbeelding.

Deze info krijgt u ook meegeleverd via QR-codes. Zo blijft alle info up-to-date.

 

Bunnahabhain 26 – Wemyss – 46%

De Tropical Island Dram, een Bunnahabhain uit 1991 van Wemyss

Dit is een 26-jarige ‘Bunna’, door onafhankelijk bottelaar Wemyss. In 1991 gebotteld, en in 2018 gebotteld. Genaamd : Tropical Island Dram.

Wemyss, (spreek uit ‘Weems’) is misschien wat minder bekend in de wereld van onafhankelijke bottelaars. Het is dan ook een vrij jonge bottelaar, die nog maar een goede 10 jaar geleden ontstond. Een echt familiebedrijf is het, gevestigd net boven Edinburgh, aan de oost kust van Schotland. En dit in een prachtig kasteel. Ook opvallend : ze kenmerken zich vooral doordat er op nagenoeg elke fles een ‘beschrijving’ staat van de smaak die je kan verwachten. Van welke distilleerderij de botteling komt, is voor hun minder van belang.

Ook heeft de Wemyss familie een aantal jaren geleden de Kingsbarn distilleerderij opgestart. Deze whisky is echter nog te jong om een beoordeling te kunnen geven. Maar dat ze ambitie hebben, is duidelijk. Do we need to say more?

Van deze Bunnahabhain zijn er slechts 257 flessen en allen gebotteld op een mooie 46%. Wemyss doet dit bewust om, net als Nederlands bottelaar VanWees, hun bottelingen toegankelijk te houden. Wat nu juist waar is van deze Tropical Island Dram, gaan we zo meteen te weten komen.

De neus geeft ons onmiddelijk een boterachtige en cake-achtige indruk. Romig en zoet. Intens fruit ook zoals ananas, mango en passievrucht. Vanille, karamel en ook wat kruiden. Op smaak is hij zijdezacht. Eiken tonen, met een combinatie van kokos, mango, limoen en sinaas. Weer die heerlijke zoete cake, ook honing en zelfs wat chocolade. De lange finish is meer bloemig, een tikje mineraal en sluit ietwat bitter af.

De rijping van 26 jaar heeft duidelijk zijn werk gedaan. Deze ‘Bunna’ is complex, zacht en heeft een heel arsenaal van fruit te bieden.

Een dram die zijn exotische naam eer aan doet!

 

Imperial 23 – Single Malts of Scotland – 48,3%

Whisky sample van een Imperial 23 van Single Malts of Scotland

Een Imperial uit 1996, van Single Malts of Scotland, en door The Nectar persoonlijk uitgekozen. 23 jaar en op een vatsterkte van 48,3% gebotteld. Dat beloofd veel goeds.

Imperial is immers een gesloten distilleerderij, en staat bekend om hun onnavolgbare fruitige en romige smaken. Ondertussen weten we ook dat The Nectar, de grootste Belgische importeur van sterke dranken, een meester is in het uitselecteren van de beste whiskyvaten die voorhanden zijn. Ditmaal in samenwerking met de jongens van Elixir distillers in hun reeks ‘Single Malts of Scotland’.

Als we 1 van deze pareltjes uit de Speyside regio te pakken kunnen krijgen, laten we dit niet liggen natuurlijk. En dat mag u vrij letterlijk nemen. De voorraad van Imperial whiskyvaten vermindert iedere dag. Nadat in 2005 Pernod Ricard de stokerij overnam, was er nog even hoop dat Imperial terug zou heropend worden Ondertussen staat er al een andere, volledige nieuwe distilleerderij te blinken nl. Dalmunach

De Imperial stokerij, gelegen in Carron, werd gedurende zijn zowat 100jarige bestaan verschillende keren heropend, en terug gesloten. Het feit dat de ondertussen cultdistilleerderij meer gesloten dan open was, draagt bij tot het feit dat Imperial nu zeer gewild is onder whiskykenners én verzamelaars. Ondertussen storten de onafhankelijke bottelaars zich op de whiskyvaten die nog aanwezig zijn. Bottelingen van Gordon&MacPhail, Signatory, VanWees en deze 23 jarige van Elixir Distillers uit hun reeks Single Malts of Scotland zijn ‘hot’.

De prijzen zijn stijgende, en die trend zal zich nog wel even voortzetten. Mits de fles toe blijft natuurlijk. Maar zoals u ondertussen weet: bij Single Malt Samples gaat het om proeven én genieten…

Laat het dus vooral smaken.

 

 

Chichibu – The Peated 2018 – 55,5%

Chichibu viert met deze gelimiteerde peated 2018 hun 10de verjaardagMet deze Chichibu The Peated uit 2018 zitten we in, u raadt het al, Japan. Maar dit is niet zomaar een Japanse distilleerderij: Chichibu kenmerkt zich door jonge whisky, maar hun vatenselectie is buitengewoon. WhiskyBase scores (een database van zowat alle whisky’s ter wereld) van zowat elke Chichibu schommelen steevast rond de 90 punten en meer…

In tegenstelling tot zijn grotere broers Nikka en Suntory heeft Chichibu een zeer kleine oplage per jaar. Reken op zo’n 100.000 flessen die elk jaar gereleased worden, wereldwijd. Een peulschil ten opzichte van de grote distilleerderijen die makkelijk aan enkele miljoenen  komen, elk jaar opnieuw. Bij de distilleerderij van Chichibu loop je ook niet zomaar binnen. Enkel bij een afspraak kan je een bezoekje inplannen, wat natuurlijk een veel persoonlijker bezoek als gevolg heeft.

Maar het meest attractieve van deze Japanse stokerij is natuurlijk de vatrijping. Het grootste kenmerk hiervan is dat ze steeds Mizunara vaten gebruiken hiervoor. Deze vaten staan overigens bekend voor hun poreusheid waardoor het contact met zuurstof vergroot en dus de mogelijkheid om smaken af te geven aan de whisky groter wordt. Maar ook hun washbacks bestaan uit de Japanse Mizunara houtsoort. Dit in combinatie met een extra lange fermentatie geeft dan weer een extra fruitigheid mee aan het distillaat.

Ze hebben zelfs hun eigen kuiperij, wat wil zeggen dat de meeste van hun vaten nog ter plaatse ineen worden gestoken. Een ambacht wat tegenwoordig minder en minder voorkomt en niet zo evident meer is. Vanzelfsprekend is deze Chichibu The Peated van 2018 nog vrij jong: we schatten hem zo’n 4-6 jaar. En dat is nu juist wat deze Japanse stokerij zo speciaal maakt.

Het maken van uitzonderlijke whisky, dankzij de selectie van enkel en alleen maar op en topkwaliteits vaten!

 

Whiskyfun.com (Serge Valentin)

Absolutely excellent.

Hope it won’t be too expensive!

 

 

Blair Athol 28 – Signatory – 60,9%

Blair Athol 1988 van Signatory Vintage

Deze Blair Athol, uit het gezegende jaar 1988, én van Signatory… Is dit een absolute topwhisky? Daar lijkt het wel op ja…

De distilleerderij van Blair Athol, gelegen in Pitlochry, regio Highlands, is meer bekend voor hun onafhankelijke bottelingen dan voor de officiële. De whisky zelf wordt vooral in de blends van Bell’s en Johnny Walker gebruikt, maar ook hebben ze in de Flora&Fauna reeks 12 jarige botteling van Diageo.

Wij concentreren ons vandaag op deze schitterende, 28 jarige botteling van onafhankelijk bottelaar Signatory Vintage. Het betreft een ‘wine treated butt’. Een benaming die niet geheel duidelijk is maar wel vaker door deze independent wordt gebruikt. Concreet gaat het over een whisky vat dat geïmpregneerd is met (sherry) wijn, in plaats van een vat dat eerder de gehele rijpingstijd (een bepaalde wijnsoort) heeft vastgehouden. In elk geval komt deze botteling uit het jaar 1988, en onze ervaring leert ons dat deze distillaten van Blair Athol top waren. Dat in combinatie met een kwaliteitsvat, en je krijgt een whisky die niet te versmaden is.

Zoetig en fruitig op de neus. We merken wat perzik en bessen. Kruiden, ‘meaty’ ook. Op de tong is hij dik. Zijn vleesachtig karakter komt sterk naar boven. Ook zijn kruidigheid merken nu we meer op, maar water kan hij wel gebruiken hoor. Het blijft wel degelijk een stevig beestje, op vatsterkte (60,9% alc.).

Hij bevestigd ons vermoeden, dit is een heerlijke whisky geworden.

Grijp deze kans dan ook!

 

 

Invergordon 1972 – Daily Drams – 49,6%

Een 46 jarige single grain van Daily Drams. Uitzonderlijk subtiel en zacht

Maar liefst 46 (!) jaar heeft deze single grain van het Belgische Daily Drams op het vat gelegen. Deze whisky heeft langer op het vat gelegen dan velen onder ons op deze aardbol rondlopen…

De Belgische onafhankelijke bottelaar die deze single grain onder hun reeks ‘the nectar of the daily drams’ op de markt brengt, is niet aan hun proefstuk toe. Voorheen was er al een sublieme 43- en 44-jarige versie, en nu dus de 46 jarige, uit het gezegende jaar 1972. Dat dit telkens pareltjes waren van single grain whisky hoef ik u niet meer uit te leggen. Ze kenmerken zich vaak door een enorme complexiteit en toch met een perfecte balans.

De liefhebbers onder ons weten meteen over wat het gaat. Dit is immers geen single ‘malt’ whisky, maar wel een single ‘grain’ whisky. Terwijl een single malt voor 100% bestaat uit gemoute gerst, is dit bij deze Invergordon niet het geval. Een single grain kan uit een variatie van graansoorten bestaan, eventueel met een kleine toevoeging van gemoute gerst.

U merkt het al, dit is tegelijk speciale én uitzonderlijke whisky…

 

 

Paul John Single Cask for the Nectar – 56%

Indische topwhisky, deze Paul John Single Cask, gepresenteerd in prachtige houten doosPaul John… tja, we hebben er een zwak voor. Zijn het de exotische kruiden, de toch wel wat speciale gemoute gerst, of die ultieme fruitigheid? Er is steeds iets wat ons aantrekt in deze Indische single malt whisky.

We hadden eerder de Paul John Brilliance, die al zeer in de smaak viel. De recente Christmas Edition bleek ook al een voltreffer. Dit is een veel stevigere, en trouwens wat geturfde jongen, waarvan de gerst rechtstreeks uit het Himalaya-gebergte komt. Een Single Cask, exclusief voor The Nectar gebotteld. In dit geval gaat het om vat #4819, en uiteraard op vatsterkte nl. 56,0%

Er zijn slechts 216 flessen van.

‘John Distilleries’, de stokerij gelegen in Goa, India, laat deze single cask whisky rijpen in first fill Amerikaanse Bourbon vaten. En dat met een Angels Share van maar liefst 10 tot 12%, onder druk van het warme en vochtige klimaat. Dit kan dus niet anders dan vrij jonge whisky zijn, gedistilleerd in april 2013 en gebotteld in augustus 2018.

You’ll like it or not, maar interessant wordt het zeker!

Wij zijn er alvast wild van…

 

 

Doe eens echt speciale whisky cadeau

Deze toch wel heel speciale whisky bottelingen zijn zowat het ‘summum’ in de whisky wereld.

En als cadeau, voor iemand anders of voor jezelf, past dit natuurlijk ook perfect.

Een uitzonderlijk iemand, verdient ook een uitzonderlijk cadeau.

 

♦Kwaliteitsindicatie:€175/whisky

 

Tasting glas als extraatje

Het bestellen van een tasting glas kan in het winkelmandje.

Je hebt hier de keuze uit het Speydram glas (4,95euro) of het Snifter glas (4,95euro).

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Superior Pro Pakket (6x4cl)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SKU: 513 Categorie: