Superior Pro pakket

Superior Pro Pakket (6x4cl)

99,95

  • 6 Single Malt Samples.
  • Elk sample is 4cl (2 glazen)
  • Ervaring : Avonturier / Expert
  • Kwaliteitsindicatie: €175/whisky
  • Specifieke info per whisky
  • Een selectie van uitzonderlijke whisky’s
  • Het ultieme genot

 

Inhoud van het pakket :

Bunnahabhain 26 (Wemyss)

Arran 21 (DD)

Chichibu The Peated 2018

Blair Athol 28 (Signatory)

Invergordon 1972 (DD)

Laphroaig 16 (DL)

 

Klik op de desbetreffende whisky voor meer info

of scroll naar beneden voor meer info over dit pakket

Share this product

Beschrijving

Uitzonderlijke whisky

Ben je op zoek naar uitzonderlijke whisky?

Dan bied deze whisky tasting set alles wat je nog hebt.

Daar kan je van op aan!

6 verschillende whisky’s die uitblinken in originaliteit, zeldzaamheid én kwaliteit.

 

Laat deze kans niet liggen

U krijgt nu de kans om enkele van deze speciale whisky’s aan de lippen te zetten.

Wat dacht u van een absolute topwhisky uit Japan?

Of een 46-jarige (!) single grain van het Belgische Daily Drams?

 

Dubbel genieten

6 Single Malt Samples van uitzonderlijke kwaliteit.

Elke whisky sample heeft zoals steeds, een inhoud van 4cl.

Dat wil zeggen van elk flesje dubbel genieten, of je kan het delen met een vriend, of je geliefde

Fantastisch, toch?

 

Te proeven in het Superior Pro pakket:

Nog meer info? Klik op de afbeelding.

Deze info krijgt u ook meegeleverd via QR-codes. Zo blijft alle info up-to-date.

 

Bunnahabhain 26 – Wemyss – 46%

De Tropical Island Dram, een Bunnahabhain uit 1991 van Wemyss

Dit is een 26-jarige ‘Bunna’, door onafhankelijk bottelaar Wemyss. In 1991 gebotteld, en in 2018 gebotteld. Genaamd : Tropical Island Dram.

Wemyss, (spreek uit ‘Weems’) is misschien wat minder bekend in de wereld van onafhankelijke bottelaars. Het is dan ook een vrij jonge bottelaar, die nog maar een goede 10 jaar geleden ontstond. Een echt familiebedrijf is het, gevestigd net boven Edinburgh, aan de oost kust van Schotland. En dit in een prachtig kasteel. Ook opvallend : ze kenmerken zich vooral doordat er op nagenoeg elke fles een ‘beschrijving’ staat van de smaak die je kan verwachten. Van welke distilleerderij de botteling komt, is voor hun minder van belang.

Ook heeft de Wemyss familie een aantal jaren geleden de Kingsbarn distilleerderij opgestart. Deze whisky is echter nog te jong om een beoordeling te kunnen geven. Maar dat ze ambitie hebben, is duidelijk. Do we need to say more?

Van deze Bunnahabhain zijn er slechts 257 flessen en allen gebotteld op een mooie 46%. Wemyss doet dit bewust om, net als Nederlands bottelaar VanWees, hun bottelingen toegankelijk te houden. Wat nu juist waar is van deze Tropical Island Dram, gaan we zometeen te weten komen.

De neus geeft ons onmiddelijk een boterachtige en cake-achtige indruk. Romig en zoet. Intens fruit ook zoals ananas, mango en passievrucht. Vanille, karamel en ook wat kruiden. Op smaak is hij zijdezacht. Eiken tonen, met een combinatie van kokos, mango, limoen en sinaas. Weer die heerlijke zoete cake, ook honing en zelfs wat chocolade. De lange finish is meer bloemig, een tikje mineraal en sluit ietwat bitter af.

De rijping van 26 jaar heeft duidelijk zijn werk gedaan. Deze ‘Bunna’ is complex, zacht en heeft een heel arsenaal van fruit te bieden.

Een dram die zijn exotische naam eer aan doet!

 

Arran 21 – Daily Drams – 51,7%

Arran 21 van Belgisch onafhankelijk bottelaar Daily DramsDeze 21 jarige Arran van The Daily Drams is dé nieuwe release van 1 van onze favoriete Belgische bottelaars. Onder leiding van Jan Broekmans en Mario Groteklaes heeft The Nectar ondertussen een status opgebouwd in België, maar zeker ook in de buurlanden en verder…

De kwaliteit van deze onafhankelijke bottelaar, daar moeten we dus niet meer aan twijfelen. Talloze schitterende bottelingen hebben ze reeds op hun palmares staan. Ik denk niet dat er een distilleerderij is in Schotland, waarvan ze nog nooit een botteling hebben uitgebracht. Gaat er nog steeds geen belletje rinkelen?  De ‘Irelands’ die ze regelmatig releasen, zijn stuk voor stuk pareltjes.

 De officiële Arran 21 werd al goed ontvangen, maar dit is een heel ander soort whisky. Aan de kleur zie je het onmiddellijk, hoe mooi en donker is deze whisky wel niet… Deze Arran heeft van 1996 tot 2017 op een sherry vat mogen rijpen (niet duidelijk welk sherry vat). Belangrijkste is natuurlijk dat hij ons geeft wat we mogen verwachten.

 Op de neus veel fruit, zoals we van Arran wel gewend zijn. Maar het is een heerlijke mix van zowel lichter als donker fruit. Dat komen we niet zo vaak tegen. Ananas, banaan, dadels, perzik, kokos,… En natuurlijk ook wat vanille, typisch Arran. Mooie, zoet en rijke neus. Chocolade, toffee, … We kunnen nog even doorgaan. Op smaak merken we pas echt het Sherry vat. Hij blijft zoet maar op een andere manier. Denk meer aan aardbei, karamel, chocolade die wederkeert, en iets koffie-achtig. Op de finish meer kruiden die doorkomen, met zelfs wat gember en zoethout.

Onze verwachtingen waren hoog, maar dit overtreft alles.

Wat een sublieme Arran!

 

Chichibu – The Peated 2018 – 55,5%

Chichibu viert met deze gelimiteerde peated 2018 hun 10de verjaardagMet deze Chichibu The Peated uit 2018 zitten we in, u raadt het al, Japan. Maar dit is niet zomaar een Japanse distilleerderij: Chichibu kenmerkt zich door jonge whisky, maar hun vatenselectie is buitengewoon. WhiskyBase scores (een database van zowat alle whisky’s ter wereld) van zowat elke Chichibu schommelen steevast rond de 90punten en meer…

In tegenstelling tot zijn grotere broers Nikka en Suntory heeft Chichibu een zeer kleine oplage per jaar. Reken op zo’n 100.000 flessen die elk jaar gereleased worden, wereldwijd. Een peulschil ten opzichte van de grote distilleerderijen die makkelijk aan enkele miljoenen  komen, elk jaar opnieuw. Bij de distilleerderij van Chichibu loop je ook niet zomaar binnen. Enkel bij een afspraak kan je een bezoekje inplannen, wat natuurlijk een veel persoonlijker bezoek als gevolg heeft.

Maar het meest attractieve van deze Japanse stokerij is natuurlijk de vatrijping. Het grootste kenmerk hiervan is dat ze steeds Mizunara vaten gebruiken hiervoor. Deze vaten staan overigens bekend voor hun poreusheid waardoor het contact met zuurstof vergroot en dus de mogelijkheid om smaken af te geven aan de whisky groter wordt. Maar ook hun washbacks bestaan uit de Japanse Mizunara houtsoort. Dit in combinatie met een extra lange fermentatie geeft dan weer een extra fruitigheid mee aan het distillaat.

Ze hebben zelfs hun eigen kuiperij, wat wil zeggen dat de meeste van hun vaten nog ter plaatse ineen worden gestoken. Een ambacht wat tegenwoordig minder en minder voorkomt en niet zo evident meer is. Vanzelfsprekend is deze Chichibu The Peated van 2018 nog vrij jong: we schatten hem zo’n 4-6 jaar. En dat is nu juist wat deze Japanse stokerij zo speciaal maakt.

Het maken van uitzonderlijke whisky, dankzij de selectie van enkel en alleen maar op en top kwaliteits vaten!

 

Blair Athol 28 – Signatory – 60,9%

Blair Athol 1988 van Signatory Vintage

Deze Blair Athol, uit het gezegende jaar 1988, én van Signatory… Is dit een absolute topwhisky? Daar lijkt het wel op ja…

De distilleerderij van Blair Athol, gelegen in Pitlochry, regio Highlands, is meer bekend voor hun onafhankelijke bottelingen dan voor de officiële. De whisky zelf wordt vooral in de blends van Bell’s en Johnny Walker gebruikt, maar ook hebben ze in de Flora&Fauna reeks 12 jarige botteling van Diageo.

Wij concentreren ons vandaag op deze schitterende, 28 jarige botteling van onafhankelijk bottelaar Signatory Vintage. Het betreft een ‘wine treated butt’. Een benaming die niet geheel duidelijk is maar wel vaker door deze independent wordt gebruikt. Concreet gaat het over een whisky vat dat geïmpregneerd is met (sherry) wijn, in plaats van een vat dat eerder de gehele rijpingstijd (een bepaalde wijnsoort) heeft vastgehouden. In elk geval komt deze botteling uit het jaar 1988, en onze ervaring leert ons dat deze distillaten van Blair Athol top waren. Dat in combinatie met een kwaliteitsvat, en je krijgt een whisky die niet te versmaden is.

Zoetig en fruitig op de neus. We merken wat perzik en bessen. Kruiden, ‘meaty’ ook. Op de tong is hij dik. Zijn vleesachtig karakter komt sterk naar boven. Ook zijn kruidigheid merken nu we meer op, maar water kan hij wel gebruiken hoor. Het blijft wel degelijk een stevig beestje, op vatsterkte (60,9% alc.).

Hij bevestigd ons vermoeden, dit is een heerlijke whisky geworden.

Grijp deze kans dan ook!

 

Invergordon 1972 – Daily Drams – 49,6%

Een 46 jarige single grain van Daily Drams. Uitzonderlijk subtiel en zacht

Maar liefst 46 (!) jaar heeft deze single grain van het Belgische Daily Drams op het vat gelegen. Deze whisky heeft langer op het vat gelegen dan velen onder ons op deze aardbol rondlopen…

De Belgische onafhankelijke bottelaar die deze single grain onder hun reeks ‘the nectar of the daily drams’ op de markt brengt, is niet aan hun proefstuk toe. Voorheen was er al een sublieme 43- en 44-jarige versie, en nu dus de 46 jarige, uit het gezegende jaar 1972. Dat dit telkens pareltjes waren van single grain whisky hoef ik u niet meer uit te leggen. Ze kenmerken zich vaak door een enorme complexiteit en toch met een perfecte balans.

De liefhebbers onder ons weten meteen over wat het gaat. Dit is immers geen single ‘malt’ whisky, maar wel een single ‘grain’ whisky. Terwijl een single malt voor 100% bestaat uit gemoute gerst, is dit bij deze Invergordon niet het geval. Een single grain kan uit een variatie van graansoorten bestaan, eventueel met een kleine toevoeging van gemoute gerst.

U merkt het al, dit is tegelijk speciale én uitzonderlijke whisky…

 

Laphroaig 16 – Douglas Laing – 47,8%

Laphroaig 16 jaar uit 2000, van whisky bottelaar Douglas Laing

Deze Laphroaig uit 2000 is 16 jaar, door Douglas Laing gebotteld, en behoort tot de Old Particular reeks. En om helemaal volledig te zijn : Het betreft een single cask met vatnummer DL 11516 en er zijn slechts 174 flessen van.

Laphroaig kennen we natuurlijk allemaal voor hun schitterende officiële bottelingen. De ondertussen wel bekende distilleerderij op het nog meer bekendere eilandje Islay heeft door de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd.

Denk maar aan de ondertussen discontinued 18jarige, de legendarische 10jarige en de heerlijke Quarter Cask. Ook de PX cask, de 15 jarige en de Laphroaig Lore zijn wat ons betreft zeker het vermelden waard.

Maar dit betreft dus een botteling van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Bekend van oa Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie, The Epicurean, Rock Oyster etc. Vast en zeker hebt u al van 1 van deze reeksen gehoord. Top of the bill zijn de reeksen van Old Particular en Xtra Old Particular (vaak ook afgekort met OP en XOP). Deze Laphroaig botteling behoort tot de eerste…En wat blij dat we daarmee zijn.

Veel komen deze bottelingen al niet voor, daarenboven niet makkelijk te vinden, ofwel zowat onbetaalbaar. Dit whisky pareltje is op 47,8% gebotteld, en voor de Belgische markt bestemd.

Bij het proeven wanen we ons meteen op het turfeilandje van Islay. Rook, assen, barbeque, vanille, en een vleugje limoen,…

Tuurlijk, dit is dan ook zwaar geturfde zoals we het graag hebben.

Geloof ons, dit is Laphroaig op zijn best!

 

 

Doe eens echt speciale whisky cadeau

Deze toch wel heel speciale whisky bottelingen zijn zowat het ‘summum’ in de whisky wereld.

En als cadeau, voor iemand anders of voor jezelf, past dit natuurlijk ook perfect.

Een uitzonderlijk iemand, verdient ook een uitzonderlijk cadeau.

 

♦Kwaliteitsindicatie:€175/whisky

 

Tasting glas als extraatje

Het bestellen van een tasting glas kan in het winkelmandje.

Je hebt hier de keuze uit het Speydram glas (4,95euro) of het Snifter glas (4,95euro).

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Superior Pro Pakket (6x4cl)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SKU: 513 Categorie: