Superior Pro pakket

Superior Pro Pakket (6x4cl)

104,95

Available:Uitverkocht
 • 6 Single Malt Samples.
 • Elk sample is 4cl (2 glazen)
 • Ervaring : Avonturier / Expert
 • Kwaliteitsindicatie: €175/whisky
 • Specifieke info per whisky
 • Een selectie van uitzonderlijke whisky’s
 • Het ultieme genot

 

Inhoud van het pakket :

Timorous Beastie 21 (Douglas Laing)

Octomore 10 years (3th edition)

Chichibu The Peated 2018

Glen Grant (Liquid Treasures)

Flaming Heart (Compass Box)

Paul John Single Cask

 

Klik op de desbetreffende whisky voor meer info

of scroll naar beneden voor meer info over dit pakket

Uitverkocht

Share this product

Beschrijving

Uitzonderlijke whisky

Ben je op zoek naar uitzonderlijke whisky?

Dan bied deze whisky tasting set alles wat je nog hebt.

Daar kan je van op aan!

6 verschillende whisky’s die uitblinken in originaliteit, zeldzaamheid én kwaliteit.

 

Laat deze kans niet liggen

U krijgt nu de kans om enkele van deze speciale whisky’s aan de lippen te zetten.

Wat dacht u van een absolute topwhisky uit Japan?

Of een 46-jarige (!) single grain van het Belgische Daily Drams?

 

Dubbel genieten

6 Single Malt Samples van uitzonderlijke kwaliteit.

Elke whisky sample heeft zoals steeds, een inhoud van 4cl.

Dat wil zeggen van elk flesje dubbel genieten, of je kan het delen met een vriend, of je geliefde

Fantastisch, toch?

 

Te proeven in het Superior Pro pakket:

Nog meer info? Klik op de afbeelding.

Deze info krijgt u ook meegeleverd via QR-codes. Zo blijft alle info up-to-date.

 

Timorous Beastie  21 – Douglas Laing- 46,8%

De 21-jarige Timorous Beastie van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing, kennen we als een Vatted of Blended Malt met rijke sherrytonen en een lichte kruidigheid. Te koop in onze webshop.

Het etiket van de 21-jarige Timorous Beastie, met dat onnozele muisje erop, voorspelde eerlijk gezegd niet veel goeds :  ‘Dat zal wel een 2de rangs whisky zijn…’ Dat was het eerste wat er in mij opkwam toen ik deze dram voorgeschoteld kreeg op een Douglas Laing tasting te Leuven. Maar toch, de gastheer stelde ons onmiddellijk gerust : ‘Mensen, dit is een 21-jarige Vatted Malt (ook Blended Malt genoemd) uit de Highlands. 

 

Op first fill Sherry vaten gerijpt, en gelimiteerd tot slechts 2718 flessen. Dit kan niet anders dan interessant worden. En dat werd het ook! Uiteindelijk geen Sherry explosie zoals verwacht (hoewel de Sherry invloeden natuurlijk wel aanwezig zijn), maar een mooi uitgebalanceerde dram die toegankelijk is voor zowat iedereen. Toch heeft de Timorous Beastie 21 nog genoeg ‘oomph’, ook omdat hij op een mooie 46,8% gebotteld is door deze Independent Bottler Douglas Laing.

Inmiddels de derde generatie is het, en dus nog steeds in bezit van de familie. Bottelaar Douglas Laing, opgericht in 1948, is nog een echt familiebedrijf. Vandaag de dag staan Fred Hamilton Laing (Fred jr.) en zijn dochter Cara aan het roer.  Al reeds 70 jaar maken zij werk van het maken van bijzondere en unieke whisky, meestal in de vorm van Single Casks en Small Batch bottelingen. Ooit begon Fred Douglas Laing als een echte whiskyblender. Van de oude bottelingen zijn vooral ‘The Platinum Collection’ en de serie ‘Old&Rare’ bekend.

Dit zijn bottelingen die vandaag de dag nog steeds gereleased worden, en zijn dan ook het resultaat van de beste vaten geselecteerd door Douglas Laing. Maar U kent ook vast en zeker de reeksen van Scallywag, Rock Oyster en Big Peat. Stuk voor stuk mooie bottelingen waar ze terecht trots op zijn. Zoals natuurlijk ook deze Timorous Beastie 21 in de gelijknamige reeks.

Neus:  de mooie Oloroso Sherry vaten komen je onmiddellijk tegemoet.  Zowel kruidig, zoet, als fruitig.

Smaak: meer zoetigheid met rozijnen en rietsuiker. Ook karamel en toffee. De kruidigheid blijft mooi aanhouden met wat peper en kruidnagel. Maar wat is dit zacht.

Afdronk: middellang, drogend en verwarmend tegelijk : met cacao, vanille en gebrande merengue.

De zachtheid is zeer aantrekkelijk bij deze dram. Bovendien is de balans echt ‘spot on’!

 

Somersetwhisky.com

That’s a rather triumphant blended malt indeed, the Sherry influence clear, but balanced… I love it!

 

 

Octomore 10 – 3th edition – 56,8%

Prachtig design van deze Octomore: een zwarte fles en koker, versierd met zilveren letters

Octomore, er valt veel over te zeggen maar is zonder twijfel de ‘The world’s most heavily peated single malt’. Een uit de hand gelopen experiment, en dat blijkt nu de zwaarste turfwhisky ter wereld te zijn. Maar vrees niet, u gaat niet enkel rook en turf proeven. Integendeel, Octomore whisky is over het algemeen wel jong, maar enorm complex. Deze 10 jarige is de oudste Octomore tot nu toe.

Voor diegenen die er niet in thuis zijn. De naam Octomore komt van de gelijknamige boerderij, vlakbij Port Charlotte. En de distilleerderij die dit zwaar geturfde levenswater maakt is Bruichladdich. Opgericht door 3 broers William, John en Robert Gourlay Harvey, in 1886. Momenteel hebben ze 3 varianten: de Bruichladdich (niet geturfd), de Port Charlotte (zwaar geturfd) en de Octomore (extreem geturfd).

Het is de meest westelijk gelegen stokerij van Schotland, en hun whisky wordt nog steeds op de traditionele manier gemaakt. Zo steken ze nog steeds hun eigen turf en wordt enkel gerst van eigen bodem gebruikt. Vandaag de dag nog steeds een uitzonderlijke manier van werken.

Wat is het dan dat een Octomore zo speciaal maakt? Het turfgehalte wordt immers bepaald door het aantal fenolen aanwezig in de (single malt) whisky. Bij deze krachtpatser spreken we van een turfgehalte tussen de 160 en 260 ppm fenolen. Enorm veel ter vergelijking met bijv. een toch al zwaar geturfde Ardbeg of Laphroaig. Maar een Octomore heeft veel meer troeven dan enkel turf. Een waaier van heerlijke smaken, geuren en aroma’s zal u tegemoet komen.

Probeer hem : hij is zowel krachtig, complex als uniek…

 

 

Chichibu – The Peated 2018 – 55,5%

Chichibu viert met deze gelimiteerde peated 2018 hun 10de verjaardagMet deze Chichibu The Peated uit 2018 zitten we in, u raadt het al, Japan. Maar dit is niet zomaar een Japanse distilleerderij: Chichibu kenmerkt zich door jonge whisky, maar hun vatenselectie is buitengewoon. WhiskyBase scores (een database van zowat alle whisky’s ter wereld) van zowat elke Chichibu schommelen steevast rond de 90 punten en meer…

In tegenstelling tot zijn grotere broers Nikka en Suntory heeft Chichibu een zeer kleine oplage per jaar. Reken op zo’n 100.000 flessen die elk jaar gereleased worden, wereldwijd. Een peulschil ten opzichte van de grote distilleerderijen die makkelijk aan enkele miljoenen  komen, elk jaar opnieuw. Bij de distilleerderij van Chichibu loop je ook niet zomaar binnen. Enkel bij een afspraak kan je een bezoekje inplannen, wat natuurlijk een veel persoonlijker bezoek als gevolg heeft.

Maar het meest attractieve van deze Japanse stokerij is natuurlijk de vatrijping. Het grootste kenmerk hiervan is dat ze steeds Mizunara vaten gebruiken hiervoor. Deze vaten staan overigens bekend voor hun poreusheid waardoor het contact met zuurstof vergroot en dus de mogelijkheid om smaken af te geven aan de whisky groter wordt. Maar ook hun washbacks bestaan uit de Japanse Mizunara houtsoort. Dit in combinatie met een extra lange fermentatie geeft dan weer een extra fruitigheid mee aan het distillaat.

Ze hebben zelfs hun eigen kuiperij, wat wil zeggen dat de meeste van hun vaten nog ter plaatse ineen worden gestoken. Een ambacht wat tegenwoordig minder en minder voorkomt en niet zo evident meer is. Vanzelfsprekend is deze Chichibu The Peated van 2018 nog vrij jong: we schatten hem zo’n 4-6 jaar. En dat is nu juist wat deze Japanse stokerij zo speciaal maakt.

Het maken van uitzonderlijke whisky, dankzij de selectie van enkel en alleen maar op en topkwaliteits vaten!

 

Whiskyfun.com (Serge Valentin)

Absolutely excellent.

Hope it won’t be too expensive!

 

 

Glen Grant 20 – Liquid Treasures – 54,4%

Deze Glen Grant van de Duitse Independent Liquid Treasures is een zeer mooie Single Cask whisky geworden

We hebben hier een 20-jarige Glen Grant, die door Liquid Treasures onder handen is genomen. De Duitse Independent valt steeds op met hun prachtige etiketten. Maar uiteraard leveren zij qua inhoud ook pareltjes af. Zij maken er een erezaak van steeds met Single Casks te werken, zowel voor hun whisky-als rumbottelingen. Deze botteling, op vatsterkte afgeleverd, en uiteraard zonder koude filtratie, is er eentje van formaat.

Gelegen in het idyllische Speyside stadje van Rothes (Aberlour), is de Glen Grant distilleerderij de 3de best verkopende Single Malt ter wereld. Glen Grant heeft zowat een dubbele persoonlijkheid : langs de ene kant een populaire en delicate single malt distilleerderij, tegelijk wordt er veel van de whisky gebruikt om te verwerken in de alom bekende blends van Chivas Regal. 

Het is onafhankelijke bottelaar Gordon&MacPhail die altijd een significante rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Glen Grant, aangezien zij veel oude vintage bottelingen uitbrengen van Glen Grant, en dit sinds 1930. Vandaag zijn officiële bottelingen van Glen Grant : de Glen Grant 10, de Glen Grant 16 en de Major’s Reserve. Zij hebben de reputatie een frisse en lichte Single Malt te zijn.

Dit is een resultaat van een nogal uniek distillatieproces. De ‘stills’ die ze gebruiken zijn enorm hoog, wat ervoor zorgt dat enkel de allerlichtste bestanddelen overhevelen. Ook zijn ze de enige die in beide distillaties filters gebruiken, die ervoor zorgen dat enkel de meest pure dampen van ‘the still’ tot de condensor geraken.

De neus start met vanille, subtiele boterachtige smaken, en fruit (denk aan perziken, abrikozen en pruimen). De alcohol is aanwezig, maar zonder te storen.

Op de tong is hij relatief zoet, met opnieuw veel fruit. De vanille keert terug, met kruidige houtsmaken. Samen met een mooie mix van gember en witte peper.

De finish is middellang, heeft nog steeds die zoete toets en is wat drogend.

Deze Glen Grant is een staaltje van vakmanschap.

Niet te missen dus!

 

 

The Flaming Heart – Compass Box – 48,9%

De Compass Box Flaming Heart is voor turfliefhebbers een absolute must. De vatted of blended malt van John Glaser is dan ook overal uitverkocht ondertussen.

De Compass Box Flaming Heart een meesterwerk van John Glaser. Hij is eigenlijk blender en Independent Bottler tegelijk. Zijn doel is het maken van exceptionele whisky’s, door het blenden van Single Malts, Single Grains, etc… En dit tot een zogenaamde Blended Malt, ook Vatted Malt genoemd. John Glaser is een Amerikaan, en lanceerde Compass Box in 2000. Hiervoor was hij International Marketing Director bij Johnnie Walker. John reisde jarenlang door heel Londen en omstreken, alle bars afgaand, en business-kaartjes uitdelend, om zijn whisky te promoten.

We hadden al The Spice Tree (Extravaganza), The Lost Blend, The Peat Monster, Hedonism, The Double Single, No Name, en noem maar op… Allemaal ‘blended malts’ die gelauwerd worden in de whisky wereld, en dan ook al verschillende prijzen hebben gewonnen. Geen enkel van hun bottelingen zijn noch ‘chill-filtered’, noch zitten er karamel kleuringen (E150) in, en allemaal zijn ze op Amerikaanse eikenvaten gerijpt. Dit laatste zorgt voor de typische zoetigheid in hun whisky’s. Deze Compass Box Flaming Heart is dan ook een absolute topper in dit segment, en al zeker voor peatlovers.

Deze peated whisky, is opnieuw een staaltje van vakmanschap. Een gelimiteerde versie die bijna overal uitverkocht is.

Deze Vatted Malt (topblend van Single Malts) is een samensmelting van:

 • 27.1% Caol Ila, 30 yr (Refill Hogsheads American Oak)
 • 38.5% Caol Ila, 14 yo (Refill Hogheads American Oak)
 • 24.1% Clynelish, 20 yo (van een “rejuvenated” American Oak Hogshead (ex-bourbon, scraped and re-toasted))
 • 10.3% Highland malt, 7 yo (New French Oak “Hybrid” barrel (oak barrel with new French oak heads)

Met zoveel 30-jarige Caol Ila en 20-jarige Clynelish in de blend, kan dit niet anders dan topkwaliteit zijn!

En dat is waar de ‘Compass Box Flaming Heart’ dan ook voor staat.

Ben je een peat-lover, dan is dit een ‘must-try’!

 

Whiskynotes.be

This is absolutely brilliant stuff, although I guess you can’t do much wrong when 65% is solid Caol Ila.

Complex, mature and well composed – if anything, it confirms that Compass Box is the king of premium blends.

91/100

 

«‘Scotch Vatted Malt of the Year’ 2016»

 

 

 

Paul John Single Cask for the Nectar – 56%

Indische topwhisky, deze Paul John Single Cask, gepresenteerd in prachtige houten doosPaul John… tja, we hebben er een zwak voor. Zijn het de exotische kruiden, de toch wel wat speciale gemoute gerst, of die ultieme fruitigheid? Er is steeds iets wat ons aantrekt in deze Indische single malt whisky.

We hadden eerder de Paul John Brilliance, die al zeer in de smaak viel. De recente Christmas Edition bleek ook al een voltreffer. Dit is een veel stevigere, en trouwens wat geturfde jongen, waarvan de gerst rechtstreeks uit het Himalaya-gebergte komt. Een Single Cask, exclusief voor The Nectar gebotteld. In dit geval gaat het om vat #4819, en uiteraard op vatsterkte nl. 56,0%

Er zijn slechts 216 flessen van.

‘John Distilleries’, de stokerij gelegen in Goa, India, laat deze single cask whisky rijpen in first fill Amerikaanse Bourbon vaten. En dat met een Angels Share van maar liefst 10 tot 12%, onder druk van het warme en vochtige klimaat. Dit kan dus niet anders dan vrij jonge whisky zijn, gedistilleerd in april 2013 en gebotteld in augustus 2018.

You’ll like it or not, maar interessant wordt het zeker!

Wij zijn er alvast wild van…

 

 

Doe eens echt speciale whisky cadeau

Deze toch wel heel speciale whisky bottelingen zijn zowat het ‘summum’ in de whisky wereld.

En als cadeau, voor iemand anders of voor jezelf, past dit natuurlijk ook perfect.

Een uitzonderlijk iemand, verdient ook een uitzonderlijk cadeau.

 

♦Kwaliteitsindicatie:€175/whisky

 

Tasting glas als extraatje

Het bestellen van een tasting glas kan in het winkelmandje.

Je hebt hier de keuze uit het Speydram glas (4,95euro) of het Snifter glas (4,95euro).

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Superior Pro Pakket (6x4cl)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SKU: 513 Categorie: