Superior Pakket (6x4cl)

94,95

(1 klantbeoordeling)
Available:Uitverkocht
 • 6 Single Malt Samples.
 • Elk sample is 4cl (2 glazen)
 • Ervaring : Avonturier / Expert
 • Kwaliteitsindicatie: €125/whisky
 • Een selectie van gelimiteerde whisky’s
 • Specifieke info per whisky
 • In een prachtige geschenkbox
 • Ook om af te geven als cadeau

 

Inhoud van het pakket :

Arran The Exciseman

Highland Park 20 (G&M for TWM)

Glen Grant 20 (Liquid Treasures)

Glen Ord 17 (Signatory)

Benriach 10 SC for LMDW

Flaming Heart (Compass Box)

 

Klik op de desbetreffende whisky voor meer info

of scroll naar beneden voor meer info over dit pakket

 

Uitverkocht

Share this product

Beschrijving

Het Superior Pakket

Limited edition whisky

Oftewel gelimiteerde edities…

Daar draait het in dit whisky pakket om.

Dit is dan ook 1 van de toppakketten van SingleMaltSamples.

 

Deze whisky’s worden vooral gekenmerkt door hun veelal zachte, maar vooral complexe smaken.

Het kunnen onafhankelijke bottelingen zijn, maar ook officiële bottelingen van de distilleerderijen zelf.

In elk geval zijn ze vaak niet meer te krijgen, of slechts in zeer beperkte oplages uitgebracht.

 

Whisky van topkwaliteit

Onafhankelijke bottelingen (of Independents), Blended Malts, zowel Schotse als niet Schotse whisky’s, geturfd en niet geturfd.

Ze kunnen allemaal aan bod komen, zolang het maar limited edition whisky’s zijn, én topkwaliteit leveren natuurlijk.

En kwaliteit leveren ze zeker!

 

Te proeven in het Superior pakket:

Nog meer info? Klik op de afbeelding.

Deze info krijgt u ook meegeleverd via QR-codes. Zo blijft alle info up-to-date.

 

Arran – The Exciseman – 56,8%

Arran : The Exciseman is het derde volume van The Smuggler Series en is een sublieme whisk gemaakt door de distilleerderij Arran gelegen in Lochranza.Na ‘The Illicit Stills’ en ‘The High Seas’ is dit het 3de en laatste volume van de immens populaire en gelimiteerde ‘Smugglers Series’ nl. ‘The Exciseman’. Deze schitterende reeks is eigenlijk een ode aan de smokkelaarsgeschiedenis van het eiland. Eind 18de en begin 19de eeuw waren hier veel illegale stokerijen aanwezig, maar vanaf 1823 werd het plots eenvoudiger om een legale stokerij te beginnen. Daarmee stuikte de illegale handel in elkaar.

Om hieraan te herinneren werden voor deze sterk gelimiteerde Arran ex-Madeira ‘quarter casks’ gebruikt, die vergelijkbaar zijn met degenen die vroeger door de illegale stokers werden gebruikt om hun whisky te vervoeren.

De geur van deze Arran is rijkelijk voorzien van een heel assortiment van aroma’s. Appels, vanille, maar ook zeker houtinvloeden en wat kruidigheid. Op smaak is hij olieachtig en romig. Hij sluit af met een zeer lange en frisse afdronk.

Deze Exciseman was net zoals de vorige 2 edities, in geen tijd uitverkocht. Ondertussen is dit een echt collectors item geworden, waar helaas vele flessen van toe blijven.

Wel, bij ons krijg je de kans om hem daadwerkelijk te proeven…

Mark Dermul (whivie.be)

Without a doubt the best of the three…

 

 

Highland Park 20 – Gordon & MacPhail (TWM) – 50%

Highland Park van Gordon&MacPhail

Dat deze 20-jarige Highland Park 20, van Gordon & MacPhail (en exclusief gebotteld voor The Whisky Mercenary) geheel atypisch is, gaan we zo meteen merken. Maar eerst een woordje uitleg…

Gordon & Macphail is immers een naam die we niet zomaar voorbij mogen laten gaan. Deze Schotse independent bottelt al 118 jaar Single Malt whisky. Gelegen in het Noord Oosten van Schotland, in het hart van de bekende whisky regio Speyside, zijn zij ondertussen uitgegroeid tot een grootmacht in de whisky wereld. Ze zijn op verschillende fronten actief : als detailhandelaar, groothandelaar, exporteur, distilleerder én bekend als 2de oudste bottelaar ter wereld.

Highland Park, opgericht in 1798 en gelegen op Orkney Island, is de meest noordelijk gelegen actieve Schotse whisky distilleerderij. Gekend voor zijn steile rotswanden, oude religies en de woeste weersomstandigheden, maken van dit een eiland vol mysterie en oeroude anekdotes. De zee die tegen de rotswanden beukt, de zoute en zilte lucht : het brengt allemaal bij tot de hedendaags karakter van de single malt van Highland Park.

Al deze omstandigheden vormen dan ook de perfecte basis om een zalige whisky te produceren. En kwaliteitswhisky’s maken, daar kennen ze bij Highland Park wel iets van. Ze doen dit heus al jaren. De turf (of peat) die de distilleerderij gebruikt, komt van de lokale gronden en bevat heide.  Dit zorgt voor het zachte en typische smaakprofiel van Highland Park. Nog een traditie die ze hun stand houden : ze mouten hun eigen gerst, waarbij ze nog steeds de ‘floor malting’ methode gebruikt wordt. Rijping gebeurd dankzij het gematigde klimaat op de eilanden, zeer gelijkmatig. Highland Park staat immers al jaren bekend voor het gebruik van hun Sherry vaten.

Hji geeft een heerlijke neus met een fruitig karakter : banaan, peren en perzik.  Mooi romig en uiteraard een tikkeltje rook.

Hebben we hier te maken met een Bourbon vat?

Op smaak is hij veel krachtiger en kruidiger. Uiteraard is daar de zachte peat, die we van Highland Park kennen.

De finish stelt niet teleur : lang, fruitig en rokerig. Zelfs chocolade merken we op.

 

Zeer mooie, geslaagde Highland Park 20 van Gordon&MacPhail, geselecteerd door Jurgen Vromans aka The Whisky Mercenary.

Hier doen we het voor! Heerlijke whisky!

 

Whiskynotes.be

Good stuff, very fruity and incredibly drinkable.

 

Whivie.be (Mark Dermul)

Wat een feest!

Maar pas op! Drinkt veel te makkelijk weg, deze duivel in vermomming.

 

 

Glen Ord 17 – Signatory – 57,8%

Deze Glen Ord van Signatory Vintage is 17 jaar oud en is een mooi huwelijk tussen een Independent en een distilleerderij uit The Highlands van Schotland

Een 17 jarige Glen Ord van Signatory Vintage. Als ‘Independent bottling’ komt het niet vaak voor… Deze botteling, uit de whisky stal van Signatory, en dan nog uit de schitterende Cask Strength Collection. Hij is op 57,8% gebotteld en er zijn slechts 207 flessen van.

Glen Ord is een whisky distilleerderij in de Schotse Highlands en is de enige overgebleven distilleerderij op het schiereiland van Black Isle.   Ze staan bekend om hun officiële bottelingen van ‘The Singleton of Glen Ord’ waarvan de 12-jarige, 15-jarige en de 18-jarige de meest befaamde zijn. Ook hebben ze de ‘Glen Ord 12’ in hun gamma zitten.

Tot op heden produceert Glen Ord whisky’s voor Diageo. Deze whisky wordt dan onder andere gebruikt voor de blends van Johnny Walker en ‘The Singleton Series’. In 2014 laatstleden, hebben ze hun capaciteit verdubbeld met een groot en nieuw gebouw.

Om te beginnen heeft deze Glen Ord van Signatory een fruitige neus. Met honing, munt, en men kan ook iets vleesachtigs bespeuren. Op smaak is hij vol, met een stevige body. Ook citrus, zoute toffee en peper komen we tegen. Mooi complex is dit. De finish is lang, met kruiden en kaneel. Opnieuw het vleesachtige dat terugkomt, met honing en een zekere zoutigheid.

Probeer hem, hij zal u niet teleurstellen !

 

 

Benriach 10 – Single Cask for LMDW – 63,1%

Deze 10-jarige Benriach Single Cask voor La Maison Du Whisky is een schitterende whisky uit de Speyside regio

Dit is een botteling uit de Benriach Single Cask-reeks, ditmaal voor het bekende La Maison Du Whisky. Dit kan niet anders dan zeer goed zijn. 597 flessen zijn uit het vat gekomen, en ik geloof dat ze al reeds overal zijn uitverkocht. We zijn benieuwd… maar eerst een woordje uitleg over de distilleerderij zelf.

1898 is een magisch getal voor Benriach. Op die datum begonnen ze met het produceren van Single Malt Whisky. Maar het was in zo’n kleine hoeveelheden dat slechts een handvol mensen een fles konden bemachtigen. Gelukzakken !

De Benriach stokerij is gelegen in hartje Speyside, vlakbij Elgin. We bevinden ons in Schotland uiteraard.

In de jaren 1900 vergaat het Benriach veel minder, en moeten ze net als vele andere distilleerderijen in Schotland de deuren sluiten. De distilleerderij blijft gesloten tot 1965, tot Glenlivet Distillers Ltd. In 1978 de stokerij heropent. In 2001 wordt op haar beurt Glenlivet Distillers Ltd.  overgenomen door Pernod Ricard. Pas in 2004 wordt BenRiach onafhankelijk, genaamd : the BenRiach Distillery Company Limited. Vanaf dan kan Benriach zich compleet richten op het maken van kwalitatieve Single Malts voor het grote publiek.

Vrij snel kreeg de distilleerderij erkenning overal ter wereld. Dit werd in 2007 dan ook door Malt Advocate bekroond met een Whisky Award met de prijs ‘Disitillery of the Year’.  Twee jaar later was het opnieuw prijs : Whisky Magazine gunde hen de titel  : ‘Icons of Whisky – Distiller of the year 2009’.

Met het aan de neus zetten deed deze Benriach Single Cask mij meteen aan de schitterende Kavalan Solist-Vinho Barrique denken, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.

Donkere chocolade en tegelijk ook iets exotisch. Behoorlijk complex hoor. Op smaak is hij wel degelijk zoeter dan de Taiwanees. Romig, intens en toch fluweelzacht. En dat op vatsterkte. Dadels en noten komen in mij op. Ook donker fruit en siroop. De finish is kruidig, met de chocolade die wederkeert.

Deze 10-jarige whisky, op Pedro Ximenez Puncheon vaten gerijpt, straalt luxe en klasse uit.

Hij is complex, en perfect in balans.

Wat wil een mens nog meer?

 

 

Glen Grant 20 – Liquid Treasures – 54,4%

Deze Glen Grant van de Duitse Independent Liquid Treasures is een zeer mooie Single Cask whisky geworden

We hebben hier een 20-jarige Glen Grant, die door Liquid Treasures onder handen is genomen. De Duitse Independent valt steeds op met hun prachtige etiketten. Maar uiteraard leveren zij qua inhoud ook pareltjes af. Zij maken er een erezaak van steeds met Single Casks te werken, zowel voor hun whisky-als rumbottelingen. Deze botteling, op vatsterkte afgeleverd, en uiteraard zonder koude filtratie, is er eentje van formaat.

Gelegen in het idyllische Speyside stadje van Rothes (Aberlour), is de Glen Grant distilleerderij de 3de best verkopende Single Malt ter wereld. Glen Grant heeft zowat een dubbele persoonlijkheid : langs de ene kant een populaire en delicate single malt distilleerderij, tegelijk wordt er veel van de whisky gebruikt om te verwerken in de alom bekende blends van Chivas Regal.  Het is onafhankelijke bottelaar Gordon&MacPhail die altijd een significante rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Glen Grant, aangezien zij veel oude vintage bottelingen uitbrengen van Glen Grant, en dit sinds 1930. Vandaag zijn officiële bottelingen van Glen Grant : de Glen Grant 10, de Glen Grant 16 en de Major’s Reserve. Zij hebben de reputatie een frisse en lichte Single Malt te zijn.

Dit is een resultaat van een nogal uniek distillatieproces. De ‘stills’ die ze gebruiken zijn enorm hoog, wat ervoor zorgt dat enkel de allerlichtste bestanddelen overhevelen. Ook zijn ze de enige die in beide distillaties filters gebruiken, die ervoor zorgen dat enkel de meest pure dampen van ‘the still’ tot de condensor geraken.

De neus start met vanille, subtiele boterachtige smaken, en fruit (denk aan perziken, abrikozen en pruimen). De alcohol is aanwezig, maar zonder te storen.

Op de tong is hij relatief zoet, met opnieuw veel fruit. De vanille keert terug, met kruidige houtsmaken. Samen met een mooie mix van gember en witte peper.

De finish is middellang, heeft nog steeds die zoete toets en is wat drogend.

Een whisky die alles heeft…

 

 

The Flaming Heart – Compass Box – 48,9%

De Compass Box Flaming Heart is voor turfliefhebbers een absolute must. De vatted of blended malt van John Glaser is dan ook overal uitverkocht ondertussen.

De Compass Box Flaming Heart een meesterwerk van John Glaser. Hij is eigenlijk blender en Independent Bottler tegelijk. Zijn doel is het maken van exceptionele whisky’s, door het blenden van Single Malts, Single Grains, etc… En dit tot een zogenaamde Vatted Malt (ook Blended Malt genoemd).

John Glaser is een Amerikaan, en lanceerde Compass Box in 2000. Hiervoor was hij International Marketing Director bij Johnnie Walker. John reisde jarenlang door heel Londen en omstreken, alle bars afgaand, en business-kaartjes uitdelend, om zijn whisky te promoten.

We hadden al The Spice Tree (Extravaganza), The Lost Blend (tot laatste hier ook te verkrijgen), The Peat Monster, Hedonism, The Double Single, No Name, en noem maar op… Allemaal ‘blended malts’ die gelauwerd worden in de whisky wereld, en dan ook al verschillende prijzen hebben gewonnen.

Geen enkel van hun bottelingen zijn ‘chill-filtered’, noch zitten er karamel kleuringen (E150) in, en allemaal zijn ze op Amerikaanse eikenvaten gerijpt. Dit laatste zorgt voor de typische zoetigheid in hun whisky’s.

Deze Compass Box Flaming Heart is dan ook een absolute topper in dit segment, en al zeker voor peatlovers.

 

«‘Scotch Vatted Malt of the Year’ 2016»

 

Deze peated whisky, is opnieuw een staaltje van vakmanschap. Een gelimiteerde versie die bijna overal uitverkocht is.

Deze Vatted Malt (topblend van Single Malts) is een samensmelting van:

 • 27.1% Caol Ila, 30 yr (Refill Hogsheads American Oak)
 • 38.5% Caol Ila, 14 yo (Refill Hogheads American Oak)
 • 24.1% Clynelish, 20 yo (van een “rejuvenated” American Oak Hogshead / ex-bourbon, scraped and re-toasted)
 • 10.3% Highland malt, 7 yo (New French Oak “Hybrid” barrel (oak barrel with new French oak heads)

Met zoveel 30-jarige Caol Ila en 20-jarige Clynelish in de blend…

Dit kan niet anders dan topkwaliteit zijn!

 

Whiskynotes.be

This is absolutely brilliant stuff, although I guess you can’t do much wrong when 65% is solid Caol Ila.

Complex, mature and well composed – if anything, it confirms that Compass Box is the king of premium blends.

91/100

 

 

Dubbel genieten van deze limited whisky

Zoals steeds in onze whisky pakketjes, hebben wij voor u een selectie gemaakt van 6 Single Malt Samples.

Elke whisky staaltje heeft een inhoud van 4cl.

Voor een degelijk glas whisky volstaat reeds 2cl.

Je krijgt dan ook nu de kans om elk van deze limited edition whisky’s 2x te proeven.

 

U zelf echt verwennen

Wil je zelf eens echt genieten van topwhisky?

Of een whisky liefhebber een enorm plezier doen?

Bestel dan nu het Superior pakket!

Een selectie van limited whisky die menig whiskyliefhebber doet watertanden…

 

 

♦Kwaliteitsindicatie:€125/whisky♦

 

Tasting glas als extraatje

Het bestellen van een tasting glas kan in het winkelmandje.

Je hebt hier de keuze uit het Speydram glas (4,95euro) of het Snifter glas (4,95euro).

 

1 beoordeling voor Superior Pakket (6x4cl)

 1. Rob Boyon

  Zeer mooi vormgegeven pakketje met whisky van topklasse!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SKU: 504 Categorie: