Independent Pro Pakket (6x4cl)

69,95

(1 klantbeoordeling)
 • 6 Single Malt Samples
 • Elk sample is 4cl (2 glazen)
 • Ervaring : Avonturier / Expert
 • Kwaliteitsindicatie: €100/whisky
 • Selectief voor u uitgekozen
 • Incl. specifieke info per whisky
 • Exclusieve whisky tasting set
 • Ook zeer mooi om af te geven

 

Inhoud van het pakket :

Ireland 15 (Daily Dram)

Old Perth 20 (Morrison&MacKay)

The Lost Blend (Compass Box)

Glenallachie 24 (Hunter Laing)

Ledaig 8 (Beacon Spirits)

Das Gestohlene Schiff IX (Jack Wiebers)

 

Klik op de desbetreffende whisky voor meer info

of scroll naar beneden voor meer info over dit pakket

 

Share this product

Beschrijving

Het Independent Pro Pakket

Exclusieve whisky

Voor exclusieve whisky ben je hier op de juiste plaats.

Deze whisky tasting set bevat 6 schitterende whiskysamples van onafhankelijke bottelaars.

 

Waarom exclusieve whisky?  

Independents werken vooral met single casks, wat wil zeggen dat dit bottelingen zijn die uit telkens uit 1 enkel vat komen.

Immers elk vat is uniek, met zijn eigen eigenschappen en smaakprofiel.

 

Op vatsterkte

De whisky’s in dit Independent Pro pakket zijn dan ook meestal op vatsterkte gebotteld.

De whiskydrinker kan hierbij zelf kiezen of hij er wat water bij toevoegt, of zijn whisky puur wil drinken.

Immers, elke whisky heeft zijn eigen punt waar hij op zijn top is, qua neus, smaak en beleving.

 

Het is dus een evenwichtsoefening om dit toppunt te bereiken. Een echte uitdaging voor de kenner dus.

Hij kan zich hiermee helemaal uitleven en ook nog eens dubbel en dik genieten van deze topselectie van exclusieve whisky.

 

Deze whisky’s zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en persoonlijk geproefd.

Vanzelfsprekend is de kwaliteit van elk van deze whisky’s uitmuntend !

 

Te proeven in het Independent Pro pakket:

Nog meer info? Klik op de afbeelding.

Deze info krijgt u ook meegeleverd via QR-codes. Zo blijft alle info up-to-date.

 

Ireland 15 – Daily Drams – 55,3%

De Ireland van The Nectar (ook bekend als Daily Drams) is een 15-jarige botteling van de Belgische Independent, die ondertussen heel wat naam gemaakt heeft in de whisky wereldAltijd leuk als we weeral maar eens een heerlijke botteling van The Nectar tegenkomen. Deze Belgische onafhankelijke bottelaar moet niet onder doen voor de Schotse, en heeft ondertussen al een mooi palmares opgebouwd. In 2006 begint het avontuur, wanneer Mario Groteklaes en Jan Broekmans op zoek gaan naar de beste vaten in Schotland en omstreken.

En zoveel jaren en schitterende bottelingen later, komen zij met deze Ireland 15 naar buiten. En dat onder de bekende reeks ‘The Nectar of The Daily Drams’. Het betreft hier een ‘undisclosed distillery’. We weten dus niet over welke distilleerderij het gaat, maar wat we wel zeker weten is dat het een Ier is, én dat hij verdomd lekker is.

Wat kunnen we verwachten? Een typische fruitbom? En of! Appel, abrikoos, banaan, perzik, noem maar op. Maar ook chocolade en wat lichte kruiden. Dit blijft maar komen… Met water bloeit hij helemaal open en laat je achter met een schitterend mondgevoel.

 

Old Perth 20 – Morrison&MacKay – 55,4%

Heerlijke 20 jarige sherry whisky om te proeven

Je kan het al horen aan de naam. Het is één van de weinige overgebleven bedrijven in deze streek die iets met whisky doen. Morrison&Mackay doet dan ook niet enkel aan whisky. Ze zijn voornamelijk bekend om hun fruitlikeuren en daarnaast zowat alles wat met whisky te maken heeft (denk maar aan bijv. ‘Columba Cream Liquor’, de Schotse variant op Baileys). Dit gaat van blended whisky van Old Perth, single malts en hun toch ook bekende onafhankelijke bottelingen van Càrn Mor. Ze staan er trouwens op dat hun gehele productie op een milieuvriendelijke en ecologische manier gebeurd.

Maar terug naar whisky : dit betreft dus een ‘blended malt’ van Old Perth, en is dus een ‘mix’ van single malts (zeker niet te verwarren met een blended whisky dus).   Deze combinatie, een blended malt én single cask, zie je niet zo vaak. Deze mix van single malts heeft maar liefst 20 jaar de tijd gekregen heeft om te rijpen op first fill sherry vaten (sherry ‘butts’ in dit geval). En uiteraard is deze single cask op vatsterkte gebotteld (55,4%).

We ruiken : hij is lekker kruidig, maar denk ook aan leder, toffee en een zoet-zure twist. Op de tong : koffie, eikenhout, pure chocolade en donker fruit. Een zeer intens smaakprofiel… In de finish : nog steeds koffie en chocolade, maar met sinaas en wat kruidigheid.

U hoort het al, een echt ‘specialleke’… Maar wat een genot!

 

Compass Box – The Lost Blend – 46%

The Lost Blend is een creatie van John Glaser, ook bekend van Compass Box. Ze staan bekend voor hun zachte blended malts.

John Glaser is de man die Compass Box in het jaar 2000 lanceerde. Sindsdien maakte hij reeds verschillende schitterende blended malts (of ook vatted malts genoemd). Met deze mooie creaties is hij dan ook bekend geworden.

Wat doen ze eigenlijk juist? Ze kopen whisky op bij bepaalde distilleerderijen. Laten deze verder rijpen en maken hier uiteindelijk blends van alle soorten en maten van. Dit kan een Vatted Malt zijn van Single Grains, Single Malts, of zowat elke andere combinatie die mogelijk is. Als het maar kwalitatief is…

Deze ‘Lost Blend’ is een combinatie van de Single Malts van een 15 jarige Clynelish (70,8%), een Allt-a-Bhainne (7,5%) en een 12jarige Caol Ila (22%). De wat meer ervaren whisky-drinkers halen hun hart nu al reeds op. Zij weten dat dit al zeker een mooie Blend is, waar menig Single Malt een puntje aan kan zuigen.

De neus : zoete peat, honing en wat kruiden. Ook wat zuur van (groene?) appels. Natuurlijk ook ‘waxy’ en ‘creamy’ (dankzij zowat 70% Clynelish). Op smaak : Granig, ook wat ‘dusty’. Licht fruit zoals sinaas, appel en wat witte peper. Rijk en vol, zoals we gewend zijn van Compass Box. Licht drogend ook. Finish: Lange finish, met opnieuw dat stoffige. Peper, kruiden, hout-invloeden. Na enige tijd nog wat rook.

Opnieuw zeer goed werk geleverd door John Glaser en Compass Box.

Met zijn uitstekende balans, olie-achtig mondgevoel en volle body is deze Vatted Malt enorm genietbaar…

 

Glenallachie 24 – Hunter Laing – 50%

Deze 24-jarige Glenallachie uit de Speyside regio is een onafhankelijke botteling van Hunter LaingGlenallachie, een whisky stokerij die in 1967 openging, gelegen in Aberlour, regio Speyside. Het heeft slechts 2 officiële bottelingen, de 16-jarige en de 18-jarige, beiden op vatsterkte. Deze zijn trouwens zeer moeilijk te vinden. En eerlijk gezegd was ik, voor dat ik deze probeerde, ook niet heel bekend met deze distilleerderij.

Maar via de Onafhankelijke Bottelaar Hunter Laing heb ik nu de kans gekregen om deze 24 jarige Single Malt aan m’n lippen te kunnen zetten. Oprichter Stewart H.Laing heeft zowat 50 jaar van zijn leven aan de whisky-industrie opgeofferd. Eerst als leerling bij Bruichladdich,dan als blender en nog later als bottelaar voor de beste Single Casks die er op de markt te verkrijgen waren, heeft Stewart de stiel van zijn vader geleerd. Samen met zijn vader Frederik, ging hij de wereld rond, om zo hun Hunter Laing’s merknaam te verkopen. Hun blends waren regelmatig bij de best verkopende in zowel Azië als Zuid-Amerika.

Ondertussen kochten ze de beste vaten op die ze tegenkwamen en bezochten honderden distilleerderijen tijdens hun reizen. Veel van deze zijn vandaag helaas reeds gesloten, maar ondertussen zijn hun vaten wel verspreid, overal in Schotland en omstreken. Gelukkig zijn vele van deze fusten intact gebleven, en kunnen we nog steeds meegenieten van deze, met veel zorg geselecteerde topvaten. Hun verhaal eindigde toen zijn vader overleed in 1982. Maar Stewart bleef niet bij de pakken zitten en zette het werk van zijn vader door.

Vandaag bestaat dit familiebedrijf uit Stewart zelf, vergezeld van zijn zonen Scott en Andrew. Natuurlijk hebben zij op hun beurt de kennis meegekregen van hun vader, om enkel de beste vaten uit te kiezen, en dit voor de veeleisende gebruiker (wij dus).

Deze Glenallachie van The Old Malt Cask reeks en waarvan er slechts 180 flessen zijn, is op 50% gebotteld.

De neus is romig en dik. Fruitig met banaan en vanille, zoals we in hun tasting notes tegenkomen. Ook iets vleesachtig komen we tegen. De smaak is heerlijk complex, met vanille, en meer zoet fruit. De finish, die eindeloos lijkt te duren, dooft uiteindelijk toch langzaam en zachtjes uit.

Zeer aangename verrassing, deze perfect in balans zijnde whisky.

 

Ledaig 8 – Beacon Spirits – 52,3%

Een Ledaig door Beacon Spirits, een nieuwe Belgische onafhankelijke bottelaar die nog veel van zich gaat laten horen

Ledaig, de geturfde versie van Tobermory, komt vandaag de dag erg veel voor bij onafhankelijke bottelaars. En dat heeft een reden : zowat élke Ledaig is wel de moeite voor de zintuigen. Deze 8-jarige van Beacon Spirits (een Belgische bottelaar uit zowaar de Kempen, die ook regelmatig een samenwerking aangaat met Liquid Art) is ‘spot on’. Hij is gebotteld op 52,3%, en er zijn slechts 169 flessen van.

Laat u niet ontmoedigen door de weliswaar minder bekende naam van deze Independent. Proef deze Ledaig 2007 en u zal versteld staan de de hoge kwaliteit.  Dit is Ledaig op zijn best! Patrick heeft mij kunnen overtuigen om zijn eigen creatie te proeven. En of ik overtuigd was… Dat ik niet alleen ben, bewijzen reviews van oa Serge (Whiskyfun.com) , Mark Dermul (whivie.be) en de zeer hoge scores op WhiskyBase.

Tasting Notes (van Mark Dermul-whivie.be) : Een zoete en licht rokerige neus op appels, meloen, citroen en honing. Hint van stal. Een tikkeltje plasticine, zelfs. Een beetje gerookt spek. Oesters en olijfolie. Ah, Ledaig zoals ik hem heel graag heb.

Mooie aanzet, lekker olieachtig en een tikkeltje pikant. Assen, teer, peper, citrusfruit van alle slag (pompelmoes op kop), makreel met een zilt randje. Maar dat neemt niet weg dat hij flink zoet blijft als van suikerspin. Prima, hoor! En deze heeft absoluut geen water nodig.

De afdronk is lekker lang, warm en rokerig met meer citrus dan verwacht.

Gevaarlijk drinkbare 8-jarige Ledaig en één van de betere die ik al proefde.

Hier heb ik dan ook niets aan toe te voegen. Sterk werk Patrick!

 

Das Gestohlene Schiff IX – Jack Wiebers – 57,9%

Prachtig etiket van whiskyfles met rechtstaande hond

Ja als we het over een aparte, en speciale reeks van whisky hebben kan deze wel tellen. ‘Das gestohlene Schiff’ is inmiddels toe aan zijn negende editie. Hij is 7 jaar oud, gebotteld in 2015. Maar het gaat hier dus om een ‘undisclosed’ single malt van Islay. En Jack Wieber is de Duitse onafhankelijke bottelaar.

We gaan nog niet teveel verklappen, maar de reeks staat bekend om zijn rokerige, zilte en maritieme smaken. Of wat dacht u?  Het is dan ook een Islay malt. Waarschijnlijk is hij op Bourbon vaten gerijpt. Veel meer weten we er niet van.

Jack bottelt onder verschillende labels. Ooit gehoord van The Cross Hill, Old Train Line en de Auld Distillers collection ?  Dan heb je nog de Scottish Castles, Prenzlow Portfolio Collection en de recente Gentle Nose range. Ook onder zijn eigen  naam heeft de voormalige boekingsagent van Michael Jackson’s (echt waar!) zijn sporen ook al verdiend. Denk maar aan ‘Classic of Islay’ en ‘Old Teresa’. Je kan ervan zeggen wat je wil, maar ze spreken steeds tot de verbeelding, zo ook het label van deze fles.

Zijn botttelingen zijn steeds op cask strength (vatsterkte), unchillfiltered en uiteraard niet gekleurd. Meestal zijn dit ook nog eens single casks, en altijd gelimiteerd. Indien u een fan bent van Islay whisky’s, moet u deze zeker geprobeerd hebben… Bent u geen fan, wordt u misschien wel eentje dankzij deze Jack’s Pirate Whisky.

Voor mij persoonlijk één van de beste Islay malts die ik de laatste jaren aan mijn lippen heb mogen zetten.

 

Je eigen whisky tasting

Uiteraard bestaat dit whisky pakket, net als onze andere, uit 6 samples flesjes.

De inhoud van elk whisky sample is 4cl.

Dit zijn dus telkens 2 whiskyglazen en dus 2x proeven uit elk sample.

 

Een zorgvuldig geselecteerde whisky tasting set

Wij kopen niet zomaar flessen van onafhankelijke bottelaars. De verschillen zijn immers enorm.

Wij selecteren dan ook steeds zorgvuldig op kwaliteit.

 

Elke aankoop is dus op voorhand door ons geproefd en goedgekeurd.

Dit om u de beste ervaring te geven als gepassioneerd whisky liefhebber.

Met deze whisky tasting set, van enkel onafhankelijke bottelaars, kiest u dan voor een uniek whisky pakket.

 

 

♦Kwaliteitsindicatie:€100/whisky♦

 

 

Tasting glas als extraatje

Het bestellen van een tasting glas kan in het winkelmandje.

Je hebt hier de keuze uit het Speydram glas (4,95euro) of het Snifter glas (4,95euro).

 

 

1 beoordeling voor Independent Pro Pakket (6x4cl)

 1. Annie

  Fantastisch whiskypakket voor de liefhebber

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SKU: 503 Categorie: