Independent Pro Pakket (6x4cl)

69,95

(1 klantbeoordeling)
 • 6 Single Malt Samples
 • Elk sample is 4cl (2 glazen)
 • Ervaring : Avonturier / Expert
 • Kwaliteitsindicatie: €100/whisky
 • Selectief voor u uitgekozen
 • Incl. specifieke info per whisky
 • Exclusieve whisky tasting set
 • Ook zeer mooi om af te geven

 

Inhoud van het pakket :

Springbank 12 (A.D.Rattray)

Old Perth 20 (Morrison&MacKay)

Imperial 19 (The Ultimate)

Glenrothes 20 (Cadenhead)

Ballechin 12 Sherry (Signatory)

Das Gestohlene Schiff IX (Jack Wiebers)

 

Klik op de desbetreffende whisky voor meer info

of scroll naar beneden voor meer info over dit pakket

 

Share this product

Beschrijving

Het Independent Pro Pakket

Exclusieve whisky

Voor exclusieve whisky ben je hier op de juiste plaats.

Deze whisky tasting set bevat 6 schitterende whiskysamples van onafhankelijke bottelaars.

 

Waarom exclusieve whisky?  

Independents werken vooral met single casks, wat wil zeggen dat dit bottelingen zijn die uit telkens uit 1 enkel vat komen.

Immers elk vat is uniek, met zijn eigen eigenschappen en smaakprofiel.

 

Op vatsterkte

De whisky’s in dit Independent Pro pakket zijn dan ook meestal op vatsterkte gebotteld.

De whiskydrinker kan hierbij zelf kiezen of hij er wat water bij toevoegt, of zijn whisky puur wil drinken.

Immers, elke whisky heeft zijn eigen punt waar hij op zijn top is, qua neus, smaak en beleving.

 

Het is dus een evenwichtsoefening om dit toppunt te bereiken. Een echte uitdaging voor de kenner dus.

Hij kan zich hiermee helemaal uitleven en ook nog eens dubbel en dik genieten van deze topselectie van exclusieve whisky.

 

Deze whisky’s zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en persoonlijk geproefd.

Vanzelfsprekend is de kwaliteit van elk van deze whisky’s uitmuntend !

 

Te proeven in het Independent Pro pakket:

Nog meer info? Klik op de afbeelding.

Deze info krijgt u ook meegeleverd via QR-codes. Zo blijft alle info up-to-date.

 

Springbank 12 – A.D.Rattray – 59,3%

Een Springbank van A.D.Rattray, uit de Campbeltown regio in Schotland. Zij produceren ook Longrow en HazelburnMoeten we Springbank nog voorstellen?  Dat deze distilleerderij uit Campbeltown, ook met Longrow en Hazelburn, het ene pareltje na het andere aflevert, dat weten we ondertussen wel.

Bottelaar A.D. Rattray is opgericht door Andrew Dewar Rattray in 1868, ooit begonnen als importeur van olijfolie, Franse wijn en Italiaanse sterke drank.  Maar misschien nog belangrijker : ze ontwikkelden zich als een specialist in het blenden én het opslaan van graan en gerst whisky’s.

Vele jaren later, na vele omzwervingen, is het bedrijf opnieuw in familiehanden.  Deze onafhankelijke bottelaar stelt vandaag als doel om de meest interessante vaten die de whiskywereld te bieden heeft, aan zich te hechten.

Dit is een single cask, op bourbon vaten gerijpt, die de whisky een duidelijk maritieme invloed heeft gegeven. Een olie-achtige textuur, zoet en zoutig, inclusief waarneembare peat. Ook oesters, citrus en kruiden komen we tegen. Met een ideale balans, én een complexiteit die dan wel weer typisch is aan Springbank.

A.D. Rattray heeft , naar mijn inziens, met deze 12-jarige botteling een wat atypische Springbank afgeleverd.

Het resultaat mag er zijn !

 

Old Perth 20 – Morrison&MacKay – 55,4%

Heerlijke 20 jarige sherry whisky om te proeven

Je kan het al horen aan de naam. Het is één van de weinige overgebleven bedrijven in deze streek die iets met whisky doen. Morrison&Mackay doet dan ook niet enkel aan whisky. Ze zijn voornamelijk bekend om hun fruitlikeuren en daarnaast zowat alles wat met whisky te maken heeft (denk maar aan bijv. ‘Columba Cream Liquor’, de Schotse variant op Baileys). Dit gaat van blended whisky van Old Perth, single malts en hun toch ook bekende onafhankelijke bottelingen van Càrn Mor. Ze staan er trouwens op dat hun gehele productie op een milieuvriendelijke en ecologische manier gebeurd.

Maar terug naar whisky : dit betreft dus een ‘blended malt’ van Old Perth, en is dus een ‘mix’ van single malts (zeker niet te verwarren met een blended whisky dus).   Deze combinatie, een blended malt én single cask, zie je niet zo vaak. Deze mix van single malts heeft maar liefst 20 jaar de tijd gekregen heeft om te rijpen op first fill sherry vaten (sherry ‘butts’ in dit geval). En uiteraard is deze single cask op vatsterkte gebotteld (55,4%).

We ruiken : hij is lekker kruidig, maar denk ook aan leder, toffee en een zoet-zure twist. Op de tong : koffie, eikenhout, pure chocolade en donker fruit. Een zeer intens smaakprofiel… In de finish : nog steeds koffie en chocolade, maar met sinaas en wat kruidigheid.

U hoort het al, een echt ‘specialleke’… Maar wat een genot!

 

Imperial 19 – The Ultimate – 46%

De Imperial van The Ultimate, afkomstig van een closed distillery, brengt een lichte en florale smaak, met een boterige en fruitige toets

Deze Imperial door The Ultimate is één van de mooie bottelingen verwezenlijkt door Han en Maurice VanWees. VanWees, een Nederlandse onafhankelijke bottelaar, staat inmiddels bekend voor het uitbrengen van kwalitatief zeer goede flessen. Dit doen ze dan ook sinds 1994. En ze worden beter met de jaren. In dit geval een 19-jarige botteling uit 1995 en gebotteld in 2014.

De naam van de Imperial distilleerderij is afgeleid van imperium oftewel Keizerrijk in het Nederlands. Thomas Mackenzie, die ook aandeelhouder was van de distilleerderijen Talisker en Dailuaine, bouwde Imperial in 1897. In de jaren 1954- 1955 werd de distilleerderij totaal verbouwd. Het gebeurde verschillende keren in de geschiedenis dat de stokerij tijdelijk gesloten werd.  ‘Mothballed’ noemen de Schotten dit.

De productie is helaas in 2000 weer voor onbepaalde tijd gestopt. In 2013 werd de distilleerderij volledig afgebroken op de plaats waar ondertussen al een nieuwe stokerij is gebouwd nl. Dalmunach. Toch krijgen we de kans om via onafhankelijke bottelaars (of ook Independents genoemd), de schitterende bottelingen van Imperial te proeven.

Op de neus is hij licht en floraal. Gember, vanille en kaneel komen we ook tegen. Op smaak : Boterig en waxy, maar ook fruitig met appels en zelfs wat kiwi.

De Imperial van The Ultimate uit het topjaar 1995 is op een heerlijke 46% gebotteld en geeft u de kans, indien u deze nog niet heeft gehad, om ook eens een ‘closed distillery’ dram te proeven.

Waar wacht u nog op?

 

 

Glenrothes 20 – Cadenhead – 51,3%

Een 20-jarige Glenrothes-Glenlivet van Cadenhead, ter ere van de 175ste verjaardag

Een 20-jarige Glenrothes van Cadenhead. Éen van een hele reeks nieuwe bottelingen door Cadenhead uitgebracht, ter ere van hun 175ste verjaardag. Dat is hun zeker gelukt met deze Glenrothes 20 van de Small Batch Series, in 1996 op het vat gestoken (in dit geval 4 x Bourbon Hogshead), en in 2017 gebotteld.

Deze mooie botteling is op vatsterkte, non-chill filtered en uiteraard zonder karamel-kleuring E150. Iets waar Cadenhead zich trouwens nooit door laat verleiden. Want natuurlijk moet de oudste Independent Bottler van Schotland zijn eer hoog houden. Zij hebben immers, doorheen de jaren, een torenhoge reputatie opgebouwd. Reeds in 1842 opgestart, vlakbij Aberdeen, door George Duncan en zijn schoonbroer William Cadenhead. Helaas kwam Duncan al vrij snel aan zijn einde door een ziekte, en nam William de zaak over. Ondertussen maar liefst 175 jaar en vele schitterende bottelingen later, zijn de huidige eigenaars J. & A. Mitchell and Co, tevens trotse bezitters van de Springbank distilleerderij in Campbeltown.

De distilleerderij zelf, gelegen in Rothes, in het hart van de Speyside regio, kijkt terug op een zeer turbulente historie. Op de dag dat de eerste ‘spirit’ gedistilleerd werd , op 28 december 1879, stortte de Tay Bridge in Dundee in. Een plaatselijke ramp! Nadien werd de distilleerderij verschillende malen getroffen door brand en die laatste verwoeste dan ook de gehele plant . Vandaag staat Glenrothes opnieuw sterk in hun schoenen, en dit in de boeiende maar sterk concurrentiële whiskywereld.

Tasting Notes door Cadenhead:

Neus : Gemberbrood, aardbeien, en limoen bonbons. Overgoten met een grassig en kruidig sausje.

Smaak : Olieachtig, witte peper en perziken, gedrenkt in siroop.

Finish : Licht drogend, met een stroperige fruit-cocktail.

Ik was onmiddellijk overtuigd van deze lekkere Glenrothes van Cadenhead. U kan nu uzelf overtuigen…

 

Ballechin 12 Sherry – Signatory – 53,6%

Een heerlijke Ballechin op Sherry vaten, 12 jaar en door Signatory gebotteld. Deze hele reeks, zowel de Port, Rum als deze Sherry, is verbluffend.

12 jaar, 237 flessen, 53,6%, heavily peated en op sherry vaten gerijpt. Niets speciaals, en statistieken die ook niet direct tot de verbeelding spreken. Been there, done that. Denkt u… Totdat u deze Ballechin van de kleine Edradour distilleerderij in de Schotse Highlands proeft.

Trouwens : dit zijn de geturfde versies van Edradour, met een ppm die normaal gesproken niet boven de 50 uitkomt. Deze zeer ambachtelijke en traditionele distilleerderij heeft ondertussen toch ook een zekere reputatie opgebouwd.

Hun ‘Straight From The Cask’ reeks is bijzonder populair. Het betreft steeds Single Malts die ‘rechtstreeks van het vat’ komen (dus op Cask Strength) en hebben dikwijls een bepaalde finish meegekregen. Dit alles verpakt in mooie houten doosjes. Maar wat onafhankelijk bottelaar Signatory gedaan heeft met deze reeks, is echt verbluffend.

Deze Ballechin Sherry is trouwens speciaal voor Tasttoe en Vinothek Massen gebotteld, maar is nagenoeg dezelfde dan de ‘Ballechin Flemish Tour‘ die destijds zo (terecht) populair was. Het betreft zelfs hetzelfde vat (#349) maar deze is enkele maanden later gebotteld dan ‘The Flemish Tour’.

Een schitterende neus om te beginnen, zeer diep en donker. Denk aan gerookte Ardeense ham, vochtige tabak en  leder. Er zit ook iets zoet, en tegelijk iets zout in. Een smaakexplosie in de mond die zijn weerga niet kent… met al dat lekkers dat wederkeert… Steeds perfect in balans. En uiteraard een verrukkelijke, lange finish met natuurlijk die hemelse rokerigheid.

Ik ga hier niet teveel woorden aan vuil maken. Deze fles was nagenoeg in een mum van tijd bijna overal uitverkocht.

Er zijn er zelfs die deze Ballechin boven de alomgeprezen Ardbeg Uigeadail verkiezen.

Zegt genoeg, niet?

 

Das Gestohlene Schiff IX – Jack Wiebers – 57,9%

Prachtig etiket van whiskyfles met rechtstaande hond

Ja als we het over een aparte, en speciale reeks van whisky hebben kan deze wel tellen. ‘Das gestohlene Schiff’ is inmiddels toe aan zijn negende editie. Hij is 7 jaar oud, gebotteld in 2015. Maar het gaat hier dus om een ‘undisclosed’ single malt van Islay. En Jack Wieber is de Duitse onafhankelijke bottelaar.

We gaan nog niet teveel verklappen, maar de reeks staat bekend om zijn rokerige, zilte en maritieme smaken. Of wat dacht u?  Het is dan ook een Islay malt. Waarschijnlijk is hij op Bourbon vaten gerijpt. Veel meer weten we er niet van.

Jack bottelt onder verschillende labels. Ooit gehoord van The Cross Hill, Old Train Line en de Auld Distillers collection ?  Dan heb je nog de Scottish Castles, Prenzlow Portfolio Collection en de recente Gentle Nose range. Ook onder zijn eigen  naam heeft de voormalige boekingsagent van Michael Jackson’s (echt waar!) zijn sporen ook al verdiend. Denk maar aan ‘Classic of Islay’ en ‘Old Teresa’. Je kan ervan zeggen wat je wil, maar ze spreken steeds tot de verbeelding, zo ook het label van deze fles.

Zijn botttelingen zijn steeds op cask strength (vatsterkte), unchillfiltered en uiteraard niet gekleurd. Meestal zijn dit ook nog eens single casks, en altijd gelimiteerd. Indien u een fan bent van Islay whisky’s, moet u deze zeker geprobeerd hebben… Bent u geen fan, wordt u misschien wel eentje dankzij deze Jack’s Pirate Whisky.

Voor mij persoonlijk één van de beste Islay malts die ik de laatste jaren aan mijn lippen heb mogen zetten.

 

Je eigen whisky tasting

Uiteraard bestaat dit whisky pakket, net als onze andere, uit 6 samples flesjes.

De inhoud van elk whisky sample is 4cl.

Dit zijn dus telkens 2 whiskyglazen en dus 2x proeven uit elk sample.

 

Een zorgvuldig geselecteerde whisky tasting set

Wij kopen niet zomaar flessen van onafhankelijke bottelaars. De verschillen zijn immers enorm.

Wij selecteren dan ook steeds zorgvuldig op kwaliteit.

 

Elke aankoop is dus op voorhand door ons geproefd en goedgekeurd.

Dit om u de beste ervaring te geven als gepassioneerd whisky liefhebber.

Met deze whisky tasting set, van enkel onafhankelijke bottelaars, kiest u dan voor een uniek whisky pakket.

 

 

♦Kwaliteitsindicatie:€100/whisky♦

 

 

Tasting glas als extraatje

Het bestellen van een tasting glas kan in het winkelmandje.

Je hebt hier de keuze uit het Speydram glas (4,95euro) of het Snifter glas (4,95euro).

 

 

1 beoordeling voor Independent Pro Pakket (6x4cl)

 1. Annie

  Fantastisch whiskypakket voor de liefhebber

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SKU: 503 Categorie: